Nové rozšířené možnosti použití: fermacell® Therm25™ je vhodný i do vlhkých místností

Systém podlahového vytápění fermacell® Therm25™ lze použít ve vlhkých místnostech v souladu s požadavky tříd zatížení vlhkostí W0-I (velmi nízké), W1-I (nízké) a W2-I (mírné) podle klasifikace normy DIN 18534. V tomto případě je cementem pojená deska pro vlhké místnosti fermacell® Powerpanel H2O, která se lepí a šroubuje nebo sešívá jako další vrstva nad prvky Therm25™, dodatečně odolná pro třídu zatížení vlhkostí W2-I.

Se systémem podlahového vytápění fermacell® Therm25™ má společnost James Hardie ve svém portfoliu vhodné řešení zejména pro renovace a rekonstrukce. Systém má štíhlou konstrukci, relativně nízkou hmotnost a lze jej snadno a rychle zpracovat. Suchá instalace zaručuje, že po podlaze lze chodit a užívat ji již po 24 hodinách. Po úspěšných testech v aplikační praxi James Hardie je nyní jasné: prvky fermacell® Therm25™ jsou vhodné i pro vlhké prostory, které se nacházejí například v domácích prostorách, kancelářích a administrativních a podobně využívaných budovách. V závislosti na třídě zatížení vlhkostí jsou možné různé konstrukce podlah:

Třída zatížení vlhkostí W0-I (velmi nízké namáhání vodou) a třída W1-I (nízké namáhání vodou):
• fermacell® Therm25™ se sádrovláknitou deskou fermacell® na horní straně,
• fermacell® Therm25™ s hydroizolačním materiálem na horní straně,
• fermacell® Therm25™ nalepený na podklad s hydroizolačním materiálem na horní straně.

Ve třídě zatížení vlhkostí W0-I není vyžadována žádná hydroizolace za předpokladu, že jsou přítomny vodoodpudivé povrchy. Výrobce však upozorňuje, že těsnění musí být provedeno, pokud to objednatel nebo projektant považuje za nezbytné. Naproti tomu ve třídě dopadu vody W1-I je nutná hydroizolace v kombinaci s tekutými, deskovými nebo fóliovými hydroizolačními materiály. Velmi důležité: v oblasti podlahových vpustí, např. v bezbariérových sprchách, nejsou tyto konstrukce přípustné.

Třída zatížení vlhkostí W2-I (mírné namáhání vodou):
• fermacell® Therm25™ s horní vrstvou z desek fermacell® Powerpanel H2O.

Cementovláknitá deska fermacell® Powerpanel H2O pro vlhké prostory je zde po celé ploše přilepena a přišroubována nebo sešita k prvkům podlahového vytápění fermacell® Therm25™. Nutná je také lepená hydroizolace. Lze použít pouze hydroizolační materiály pojené minerálními nebo reakčními pryskyřicemi nebo hydroizolační materiály ve formě desek nebo panelů. Použití podlahových topných prvků fermacell® Therm25™ není povoleno ve třídě zatížení vlhkostí W3-I (vysoké namáhání vodou).

V závislosti na konstrukci splňuje systém podlahového vytápění fermacell® Therm25™ požadavky tříd zatížení vlhkosti W0-I (velmi nízké), W1-I (nízké) a W2-I (mírné) podle normy DIN 18534. To znamená, že rychlé a suché řešení pro instalaci systémů podlahového vytápění lze nyní použít i ve vlhkých místnostech.

Přejít nahoru